torsdag 23 april 2009

Flytt!

Imorgon ska det flyttas. Har ägnat en stor del av kvällen åt att packa. Tyvärr räckte inte alla våra kartonger så det ligger fortfarande en del ting lite här och var. Onedpackat. Får nog införskaffa fler kartonger unger morgondagen. När det nu ska hinnas med. Dessutom måste en ny diskborste inhandlas. Den gamla/nuvarande är fullständigt krakelerad, så den är numera obrukbar.

Idag tränade jag för första gången på ca 3 veckor. Satt bl.a. i en roddmaskin i 30 min, vilket var jobbigt. Såklart. Men framförallt var det tråkigt. Förbannat tråkigt. Och då är det ändå den roligaste formen av konditionsträning. Blotta tanken på att man ska behöva ta sig ut på en löprunda får ju självmord att framstå som en befrielse. Bäva månde Haile Gebreselassie (med reservation på stavning).

Efter skolan och träningen bar det av till Statoil för ett 4.5 h arbetspass. Lika segt som alltid men det är ändå helt okej att sitta där med musik i öronen och knappa in lite siffror på en dataskärm. Jag har ett jäkla ansvar, ska ni veta. På vissa fakturor kan det röra sig om 100-tals miljoner. Vid en liten feltryckning går de pengarna till fel mottagare. Man kanske skulle knappa in sitt eget kontonummer. Kanske inte på en hundramiljonersfaktura, 1 miljon räcker faktiskt för mig. Lite jobbigt om detta skulle kommas på dock. Struntar nog i det.

Jag hävdar fortfarande att japaner är fullständigt dumma i huvudet eller kokta i skit eller jubelidioter eller vad man nu väljer att använda för term. Detta får mig osökt att tänka på den lite smårasistiska ramsa man lärde sig när man var liten. "Pappa är kines, mamma är japan, stackars lilla barn". Tillsammans med tillhörande koreografi blir denna fras oemotståndlig, framförallt för barn i förskoleåldern el. dyl.

Över till sport.

Simmaren Alain Bernard, slog idag nytt världsrekord på 100 meter fritt i franska mästerskapen. 46. 94. Den förste att nå under drömgränsen 47 sekunder. Han skulle nog kunna slå vilket världsrekord han vill. I vilken idrott som helst. Han är ett fysiskt monster. Ett riktigt vidunder. Hulken, släng dig i väggen.

Imorgon är det ytterligare en halvdag i skolan. Då ska det tydligen lekas med pensionärer, vilket kan vara väl så underhållande. Hoppas dom är snälla. Det blir nog även imorn ett besök till beryktade "friskvård för studenter" för ett arbetssamt träningspass. Hoppas sen att flytten hinner bli helt klar imorn så resterande två dagar av helgen kan ägnas åt att vara ute i det förväntade fina vädret.


Nägemiseni

1 kommentar: