fredag 22 maj 2009

höns och ost

Klockan är inte alltför mycket och jag har redan avklarat de punkter som står på dagens program. Träning, plugg med Terese samt inhandling av matvaror. Känslan är skön när man inte har några måsten kvar att göra, samtidigt som stora delar av dagen återstår. Underbart.

Måste bara berätta om dagens lunch. Bjöd mig själv på två kycklingfileér och en ask keso med löksmak. Fantastiskt gott. Oerhört smidigt (om kycklingen var, som i dagens fall, färdigstekt) och väldigt nyttigt. Kan vara världens bästa mat. Förmodligen. Detta toppat med lite kaffe, eller köffe* om kaffe ej finns tillgängligt, samt macadamia-nötter så är måltiden fullbordad.

Att vara ledig när det regnar är som att jobba när det är sol. Fast tvärtom.
Att ha TV men inte kunna använda den är som att duscha utan vatten.
Att vara trött och lägga sig och vila är som gjort för att man ska somna.

Pittsburgh vann i natt den andra conference-finalen mot Carolina med 7-4 efter 3 mål av Evgenij Malkin. Vilken spelare. Omåttligt bra. Där får svenskarna i Detroit något att bita i i den troliga finalen lagen emellan. Pittsburghs andra s.k. "stjärna" Sidney Crosby kan ju för övrigt dra nåt gammalt över sig, eller nåt. Gillar honom inte för fem öre. Inte för ett öre heller. Dessutom är han lik mongot Michael Ballack. Usch!

FFK har nu två raka segrar i div 4 västergötland norra och har bara ett par poäng upp till tredjeplatsen, i denna jämna tabell, vilket glädjer mig enormt. Bra grabbar!


Idag blir det nog faktiskt en topp-3-lista. Bästa kryddorna.
1. Paprikapulver - funkar i stort sett till allt. Obeskrivligt gott.
2. Oregano - funkar till mycket. Obeskrivligt gott.
3. Flingsalt- funkar till allt, framförallt sallad. Obeskrivligt gott.


*Köffe är den sortens kaffe som inte är särskilt gott men dricks ändå tack vare/på grund av den beroendeframkallande substans som återfinns i stor mängd i drycken och som kallas koffein. Orginalköffet kommer från märket Eldorado. Fantastiskt ogott.


/Auf wiederhören

1 kommentar:

  1. Grillkrydda är en annan stor favorit - på tal om kryddor dårå.

    SvaraRadera