tisdag 26 maj 2009

Förenade Manchester

Idag stod laboration på skol-schemat. Vi gjorde ett s.k. arbetsprov där vi mätte syreupptagningsförmåga och maxpuls. Testet gjordes genom att man cyklade tills man stupade i princip och varje minut lades det på mer belastning. Jag hade ett värde på 5.5 l/min eller 64 ml/kg, vilket väl är helt ok. Min maxpuls uppmättes till 201. Den går ju sedermera inte att lägga någon värdering i, då den är helt individuell. Den är som den är, går inte att träna upp eller ner.

Efter skolan i Solna, tog jag direktbussen till campus Huddinge för att styrketräna. Idag stod bröst/axlar på programmet. Imorgon blir det nog mage/rygg. Pluggade en stund efter det, innan det var dags för kvällsmat och film.

Kvällsmaten bestod av blodpudding, bacon, stekt ägg, keso och lingon. En salig men god blandning. Kan varmt rekommenderas. Gärna med en morot och knäckebröd som tilltugg..

Filmen som sågs var Bride Wars. En sån där romantisk komedi som är på väg att sluta i misär men som alltid slutar väldigt lyckligt till slut. En ganska passande film denna lite gråmulna tisdagskväll. 2/5 bröllopstårtor.

Truppen till VM-kvalet togs ut idag. Inga överraskningar direkt, som brukligt när Lagerbäck bestämmer. Gubben tar ju t.o.m. ut skadade spelare, Anders "taco" Svensson i detta fallet. Nu ska man väl inte klaga, han har ju trots allt lett Sverige till 5 raka mästerskap. Det är ju en bedrift men det vore ju kul med ett mästerskap alá -94. Dessvärre räcker det ju med att gå till mästerskapen för Lagrell o co på SvFF. In med Glenn Strömberg. Då blir det VM-guld. Nåja.

Champions League-final imorgon. Ska hålla alla tummar jag har för att United ska försvara ytterligare en titel. Nu gilalr jag ju Barca också men United är ju ändå United. Blir nog en sevärd historia då det är två lag som verkligen vill spela fotboll. Sedan finns ju världens två bästa fotbollsspelare på planen också. En i vardera laget, Messi och Ronaldo. Bara en sån sak. Ska bara hitta ett place att kolla matchen på, men det lär väl vara nån i klassen som ska kika. Hörde rykten om Andreas och Calle. Får checka läget med dessa två eminenta grabbar under morgondagens föreläsning.

GLORY GLORY MAN UNITED!!

Idag blir det en topp-3-lista. Återigen. Det är inte klokt hur mycket inspiration det flödar i mr. Johanssons hjärna. Ska göra allt jag kan för att upprätthålla denna förmåga. Det sitter förmodligen i hypothalamus. Eller associationscortex. Eller hjärnstammen.


Topp-3. Världens bästa fotbollsspelare. I nuläget.
1. Cristiano Ronaldo. I sina bästa stunder är han helt outstanding. Behärskar allt ypperligt. T.o.m. filmningar
2. Lionel Messi. Fullkomligt fenomenal liten lirare. Helt omöjlig att ta bollen ifrån
3. Steven Gerrard. Det skär i mitt United-hjärta men det går inte att komma ifrån. Snubben är fullkomligt briljant. Kanske den spelare i världen som är viktigast för sitt lag.


//Den mäktige

1 kommentar:

  1. nu har din mamma berättat att även du har en blogg. den skiljer sig ju lite ifrån min, men du får kolla in den också :)

    KusinMichaela

    SvaraRadera